Yhtye nimeltä Antero Raimo & Ovet

Filosofinen perusta: Humppa ja punk ovat hyvin lähellä toisiaan.


Antero Raimo & Ovet -yhtye perustettiin v. 1992. Yhtyeen jäsenet olivat vantaalaisia ja helsinkiläisiä opettajia, monet opiskeluaikoina toisiinsa tutustuneita. Soittajilla oli monia yhtyeitä takanaan mm. Jukebox, Zetor, Jordnöts, Myrkky….Yhtyeen jäsenet ovat tällä hetkellä:

Card image cap
Jari Rönkkö: rummut
Card image cap
Raimo Laine: laulu
 
Card image cap
Petri Sinivuori : basso
 
Card image cap
Tero Ylevä: harmonikka
 
Card image cap
Kimmo Salmela: kitara
Card image cap
Matti Kervinen: keyboard

Ensimmäisen kokoonpanon muodostivat Matti Jordman, Mikko Jordman, Jari Rönkkö, Raimo Laine, Tuomo Korpela ja Tero Siivonen. Hannele Voutilainen soitti viulua yhtyeessä 90-luvun loppupuoleen asti. Petri Sinivuori tuli basson varteen v. 2000 Tuomo Korpelan tilalle ja Tero Ylevä v. 2005 Tero Siivosen tuuraajaksi ja vakijäseneksi. 2018 Matti ja Mikko Jordmanin tilalle astuivat Kimmo Salmela ja Matti Kervinen.

Yhtyeen kappaleet ovat pääasiassa Jari Rönkön säveltämiä ja Raimo Laineen sanoittamia.

Näin ura urkeni: Vuonna 1993 yhtye äänitti naapurin 50 m² kaksiossa ensisinglensä. Rumpali paukutteli olohuoneessa, basisti makuuhuoneessa ja kitaristi eteisessä. Tarkkaamo sijaitsi makuuhuoneessa. Vinyylisinglelle päätyivät kappaleet "Mustikanpoiminta" ja "Jalkapallosankarit". Levyä ei markkinoitu mitenkään, se vain jaettiin radioihin.

Keväällä -95 julkaistiin kuuden kappaleen omakustanne; CD-single ”Uushumppaa”, jolle "Mustikanpoiminta" laitettiin mukaan. Sieltä kappale löydettiin ja se sai suuren suosion Radio Suomessa päätyen aina soitetuimpien listalle useiksi viikoiksi. "Mökille mennään" saavutti samanlaisen suosion seuraavana keväänä.

Sittemmin em. kappaleiden lisäksi radioasemat ovat soittaneet mm. kappaleita "Kesäloma maalla, "Ai, ai, ahdistaa", "Nassulan saunavuoro", "Kiiitos Minä", "Rasvat pois" ja "Ei tästä maailmasta". Yhtye keikkailee valikoidusti, sillä jäsenillä on leipätyöt ja perheet, ja soittohommia halutaan tehdä sopivasti.