Antero Raimo & Ovet:
Parhaat palat
 


Uushumppaajien klassikot vihdoinkin kaikkien kätten ulottuvilla.

Toistakymmentä vuotta matalan profiilin levytyksiä ja keikkoja tehneen uushumppayhtyeen uran mojovimmat onnistumiset on kasattu toimivaksi kokoelmaksi. Julkaisu on kulttuuriteko, sillä ennen tätä orkesterin levyjen saatavuus on ollut harvinaisen heikkoa. 

Herkkupaloja noukittaessa ei ole käytetty poimuria, vaan kerääminen on tapahtunut perinteisesti käsipelillä. Hinkkaan ei olekaan päässyt eksymään roskaisia raakileita, vaan pelkkää priimalaatua. Biisivalinnoista ei tarvitse motkottaa, kun itse olisi päätynyt likipitäen identtiseen listaukseen. 

Kiitos minä sekä Mustikanpoiminta lienee ryppään tunnetuin laulukaksikko, mutta monet muutkin laulukatraan otokset antavat hyvän tuulen tulla huoneeseen. Ei tästä maailmasta on mustalaistunnelmineen ihan Calexicoa, swingin kutsua tursuva Rakastan Sacher-torttuja yksi hilpeimpiä leivonnaisille tehtyjä lemmentunnustuksia. 

Tunteikkaammassa tuotannossa on samaa henkeä kuin Kasevan komeimmissa hetkissä. Lasi viiniä ja taverna on raukeassa kiireettömyydessään lämpimintä suomi-iskelmää moneen kymmeneen vuoteen. Tässä on kuulkaas käsissä syksyn sydämellisin levy aikuiseen makuun. 

Tomi Palsa
(Julkaistu Rumban luvalla)